13 Ocak 2013 Pazar

Eksik Secret

Eksik Secret
     Hepimizin bildiği ve hatta zaman zaman ''bende yapsam olur mu acaba?'' diyerek küçük denemeler yaptığımız o meşhur secret hikayeleri... Biliyoruz ki bugün bir çok insan tarafından da benimsenmiş durumdadır. Tabiki de o meşhur secret hikayeleri tamamen safsatalardan ibaret değildir. Birçoğu gündelik hayattan derlenmiş gerçek olaylardır. Hepimiz zamanında en azından bir hikayede kendimizi görmüşüzdür ya da kendimizi oraya yerleştirmişizdir. Belki de bu sebepten ötürü, secret'a inananların sayısı çok kısa bir sürede milyonlara ulaştı.
     Secret yasalarını derinlemesine incelediğimizde, kolaylıkla farkına varabiliriz ki hepsi üzerinde ayrıca düşünülmüş ve uzunca bir süre çalışılmıştır. Fakat bu süreçte çok önemli bir kriter gözden kaçmış ve fakat kaçan bu kriter, yaşamın farklı alanlarında farklı sonuçlara sebep olmuştur. o çok önemli kritere değinmeden önce şunu söylemeliyim ki secret, günümüz insanlığına farklı bir bakış açısı getirmiş ve kuvvetli bir şekilde olumlu düşünme becerisi kazandırmıştır. Bu inkar edilemez bir gerçektir. Çünkü bugün küçük bir çocuk dahil olmak üzere, yeri geldiğinde ''olumlu düşünürsek istediğimiz şeyler olabilir ya da hedefe varabilmek adına onu gözümüzde canlandırmalıyız'' gibi cümleler sarf eder olduk.
     Evet secret içinde oldukça güçlü yasalar barındırıyor. Fakat eksik kalan bir maddeden dolayı bizler gerçeklikten kolayca uzaklaşabiliyoruz. Çünkü gerçek yaşam unutulan o madde olmadan asla bize bir şeyler kazandırmıyor. Öyle bir kilit noktadır ki tek başına diğerler tüm yasaları etkisiz hale getirebilir. İşte tam bu noktada söylemek gerekir ki; o madde ''emek harcamak'' tır. Belki daha öncesinde hiç aklımıza bile gelmemişti veya farkına dahi varmamıştık. Ancak bu farkındalık göz önünde bulundurularak deneyimlenecek secret yasalarından daha farklı ve faydalı sonuçlar alınabilir.
     Unutulan bu kriter yani emek harcamak, bizi gerçek yaşamla ilişkilendiren bir araçtır. Çünkü emek harcamak; düşünülen veya tasarlanan bir şeyin gerçekleşmesi için yapılan fiziki eylemler bütünüdür. Dolayısıyla, tamamen sanal ya da maddesel olmayan bir dünyada yaşamadığımıza göre, bu durum her insan için kaçınılmaz bir gerçektir. İşte bu yüzden secret yasalarını uygulayıp çeşitli kazanımlarda bulunmak istiyorsak, büyük olasılıkla eksik olan bu yasayı diğerleri arasına dahil etmek durumundayız.
     Sonuç olarak, eğer bir takım şeyler sadece o belirtilen yasalarla oluyor olsaydı, sadece düşünüp, tasarlayarak biz insanlar dünya üzerinde pek çok işin üstesinden kolayca gelebilirdik. Fakat biz biliyoruz ki eylem olmadan hiç bir şey olmaz. İşte bu yüzdendir ki secret, yaşamın bir çok noktasında sınıfta kalmış durumdadır...
B.Ö.