23 Aralık 2012 Pazar

Geri Gitmedim ki!

Geri Gitmedim ki!
     Hepimizin hayatında bazı zamanlar herhangi bir konuda ilerleme kaydetmek pek mümkün olmuyor. Tabi ki de hepimiz için ayrı ayrı sebepler vardır, bu duruma düşmemizde ve fakat genelde bir çoğumuz farklı farklı konularda ilerleme kaydetmek isteriz. Hal böyleyken, bazı zamanlar kendi kendimizi şunu düşünmekten alıkoyamayız; ''Neden ilerleye miyorum?'' İşin daha da kötüsü, bazen hem ilerleyemeyiz üstüne üstelik hem de gerileriz. Yani ya geriye doğru gittiğimizi hissederiz ya da bunun farkına varırız.
     Bu konuya farklı bir açıdan bakacak olursak; aslında bu durum bizim için her zaman o kadar da kötü olmayabilir. Kim bilir belki de bizim için iyi bir şeydir bu ilerleyememe veya gerileme durumu. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, bir işin üstesinden adam akıllı gelmek için ona odaklanmamız gerekir, o işin üzerine gitmemiz gerekir. ''Şimdi bunun konumuzla ne alakası var?'' dediğinizi duyar gibiyim. Aslında tam olarakta bununla alakalı olduğu kanısındayım. Bakalım yazının sonunda hemfikir olabilecek miyiz?
     Yaşadığımız bir çok olay, ilginç bir şekilde doğadaki olaylarla benzerlik göstermektedir. Hiç düşünmüş müydünüz? Evet evet hatta bazıları doğadakilerle birebirdir. Örneğin; dünyamızda belli bir zaman diliminde med-cezir denilen gel-git diye adlandırdığımız bir olay yaşanır. Kısaca bahsetmek gerekirse, denizin bir süreliğine geri çekilmesi ve sonra daha da ileriye gitmesidir. Bu olay hakkında çok farklı düşünce veya görüşler vardır. Ancak bu olaya şu açıdan bakabiliriz; ''acaba med-cezir'i bizim hayatımıza uyarlayabilir miyiz?'' cevap; kesinlikle evet olacaktır.
     Hepimizin hayatı zaman zaman geri çekilmeyi gerektirir. Ama bu her zaman gerilemek anlamına gelmez. Çünkü o an ona odaklanmamız ve o işle uğraşmamız gerekir. Bu sebeple, başka işlere karışmamayı tercih eder ve kabuğumuza çekiliriz. Her ne kadar bazı insanlar aynı anda birkaç şeye odaklanma yapabildiklerini iddia etselerde işin aslı bu değildir. İşte bu yüzden, hayatta bazı şeyleri yapabilmek için önce biraz geriye çekilmek ve sonrasında ileriye gitmek gerekir.
     Sonuç olarak, her geri çekiliş kesinlikle bir gerileyiş değildir, aksine bazen bir miktar gerilemek bize çok daha büyük faydalar sağlayabilir. Bu yüzden hayatımızda ki geri çekilişler hakkında olumsuz düşünmek yerine, onları ilerlememize katkısı olan küçük fırsatlar olarak görebiliriz.                                                                                                                                          B.Ö.